Anchetat de DNA, fostul vice pedelist Alexa primeşte o lovitură şi de la ANI

Probleme mari pentru fostul viceprimar pedelist Cătălin Alexa. După ce procurorii DNA au început o anchetă în care este acuzat de abuz în serviciu şi trafic de influenţă, Agenţia Naţională de Integritate l-a găsit vinovat de incompatibilitate. Practic, potrivit ANI, Alexa ar fi fost în stare de incompatibilitate pe tot mandatul său de viceprimar.

„S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2008 – 21 iunie 2012, întrucât a deținut, simultan cu funcția de viceprimar, și funcția de administrator al S.C. EDIFICO S.R.L., încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, susţine ANI într-un comunicat de presă.

Alexa este consilier local al PDL, fiind reales în 2012. Acesta nu a putut fi contactat pentru a-şi prezenta un punct de vedere.
Secretarul general al Primăriei Botoşani, Ioan Apostu, susţine că Alexa îşi va menţine actualul mandate de consilier până când Justiţia se va pronunţa.

„Domnul Alexa are posibilitatea să conteste raportul ANI şi până când instanţa nu se pronunţă definitiv şi irevocabil el rămâne consilier local”, a spus Apostu.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/banulbotosanean