Bomba anului! Ţurcanu şi Sorescu NU vor conduce PNL! Vezi cine este cel care va aduce pacea în PNL!

Nebunia de pe lume în PNL! Pe scenă s-a jucat o piesă în care s-au creat două tabere gata să rupă PNL-ul la Botoşani, iar în culise s-a pregătit adevăratul joc.

Actualul preşedinte al PNL Botoşani, Florin Ţurcanu, l-a propus pe fratele său, europarlamentarul Mihai Ţurcanu, să preia preşedinţia partidului după ce el va demisiona, propunerea fiind susţinută şi de cei patru parlamentari liberali şi de 117 din cei 137 de membri ai Delegaţiei permanente a PNL.

La propunerea făcută de Ţurcanu s-au răsculat Gheorghe Sorescu, Viorel Iliuţă, Ionică Nechifor şi Radu Judele, iar Sorescu a fost propunerea acestora pentru preşedinţia interimară a partidului, dar şi a organizaţiilor din municipiul Botoşani, municipiul Dorohoi şi comuna Răchiţi.

Ambele tabere au mers miercuri la Bucureşti pentru a se întâlni cu Alina Gorghiu, preşedintele PNL, iar răspunsul primit din Capitală a fost unul năucitor. Surse din PNL susţin că o decizie cu privire la cine va conduce partidul va fi luată pe 15 aprilie, după Paşti. Mai mult, aceleaşi surse mai susţin că funcţia de preşedinte interimar nu va reveni nici lui Mihai Ţurcanu, dar nici lui Gheorghe Sorescu.

Aici apare adevărata surpriză pregătită la Bucureşti. Sursele susţin că liberalul care are cele mai mari şanse să devină preşedinte interimar al PNL Botoşani după demisia lui Ţurcanu este senatorul Viorel Grigoraş. „El va aduce pacea în PNL şi va uni ambele tabere”, s-a spus despre Viorel Grigoraş.

Decizia finală va fi luată de conducerea centrală a partidului în urma consultării cu preşedintele în funcţie al PNL Botoşani, Florin Ţurcanu, şi va stabili noul co-preşedinte al filialei teritoriale a partidului.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/banulbotosanean