Scenariu de film pentru familia asta. Un frate este în cădere, celălalt ajunge la Bruxelles

Familia Țurcanu conduce soarta PNL de câțiva ani, precum și pe cea a județului, iar începutul lui 2015 aduce o situație ruptă din filme pentru cei doi frați Florin, președintele partidului, și Mihai, fost candidat la Europarlamentare.

Într-o perioadă în care unul dintre ei trăiește momente mai puțin plăcute și pierde ceea ce a câștigat politic, celălalt frate cunoaște succesul politic.
În timp ce Florin Țurcanu a pierdut, în această săptămână, funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, ca urmare a unei condamnări la șase luni de închisoare cu suspendare, celălalt frate Țurcanu, Mihai, devine europarlamentar.
Președintele României, Klaus Iohannis, l-a propus pe europarlamentarul liberal Eduard Hellvig pentru postul de director al Serviciului Român de Informații, motiv pentru care trebuie să renunțe la mandatul de europarlamentar.
Locul lui Hellvig în Parlamentul European va fi luat de botoșăneanul Mihai Țurcanu, cel care s-a clasat primul sub listă la alegerile europarlamentare din 2014.
Mihai Țurcanu este al doilea botoșănean, după Renate Weber, care ajunge europarlamentar. Botoșăneanul Mihai Țurcanu, care a mai fost și președinte al Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, va fi europarlamentar până în 2019.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)