La Botoșani PNL și PDL încă nu sunt un partid. Vezi ce a transmis Țurcanu fără să știe Flutur

Dacă la nivel central se vorbește doar de PNL, după fuziunea PNL cu PDL, la Botoșani situația este cu totul alta și tensiunile dintre cele două tabere ies la iveală.

Primul care a făcut o mișcare în acest sens a fost Florin Țurcanu și autointitulatul „vechiul PNL”. Într-un comunicat de presă, care aproape că strigă faptul că sunt încă două partide și nu unul singur, tabăra lui Țurcanu a transmis că „vechii liberali vor cu adevărat o altfel de politică”, lăsând să se înțeleagă că noii liberali nu vor așa ceva. Comunicatul de presă este semnat de „Departamentul de comunicare al PNL”, nu al noului sau vechiului PNL, ci al PNL. Asta după ce Cătălin Flutur a transmis public faptul că nu mai există PNL și PDL, ci doar PNL, drept urmare comunicatul este al tuturor liberalilor.

”Reuniți vineri în Delegația Permanentă a vechiului PNL, cei peste 100 de lideri Județeni au făcut o analiza obiectivă a noilor coordonate politice locale. România va intra peste câteva zile într-o nouă logică politică, în ceea ce, președintele ales al României, Klaus Iohannis, numește România lucrului bine făcut, România normală. Este firesc ca fiecare dintre cei implicați astăzi în fenomenul politic românesc să înțeleagă semnificația uriașă a votului din 16 noiembrie. Românii au sancționat fără tăgadă modelul falimentar al politicii fățarnice, duplicitare, incapabile să deservească cu adevărat cetățeanul. Pe 16 noiembrie, românii au delegat o competență simbolică uriașă noului președinte ales. Noi, liberalii, înțelegem să ne asumăm imediat și necondiționat modelul occidental de politică publică pe care câștigătorul alegerilor prezidențiale din noiembrie îl propune românilor”, se arată în comunicatul de presă.

Mai mult, în comunicatul de presă al „vechilor liberali” se transmite că această tabără îl susține necondiționat pe Florin Țurcanu, fără să pomenească nimic vreo susținere și din despre noii liberali. De asemenea, vechii liberali vorbesc despre unii care încearcă dezbinarea liberalilor deși ei sunt singurii care au vorbit în spațiul public din Botoșani despre noii și vechii liberali.

„S-a votat în unanimitate o rezoluție care stabilește cu fermitate sprijinul activului liberal față de conducerea vechiului PNL și mai ales față de președintele Florin Țurcanu. Facem un apel către toți cei care-și propun să destabilizeze unitatea liberalilor și le cerem cu decență să înceteze și să înțeleagă că perioada manipulării publice a trecut. Toate acțiunile, gesturile sau declarațiile mincinoase și tendențioase ale celor care se preocupă cu ipocrizie de viitorul vechiului PNL nu fac altceva decât să ne întărească și să ne țină la fel de uniți ca în ultimii 140 de ani”, se mai arată în comunicat.

În ședința Delegației Permanente a vechiului PNL de vineri, 5 decembrie 2014, s-a stabilit:
Consolidarea structurilor politice ale noului PNL la nivelul fiecărei localități din județul Botoșani, alături de colegii din PDL și Forța Civică.
Evaluarea în cel mai scurt timp a așteptărilor cetățenilor județului Botoșani, prioritizarea acestora și identificarea de soluții care să vină în sprijinul acestuia.
Recalibrarea comunicării publice și evitarea polemicilor sterile, fără conținut cu PSD, decizie care vine în întâmpinarea dorinței cetățenilor; botoșănenii au nevoie de soluții nu de circ politic.

Departamentul de Comunicare al PNL Botoșani

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)