Victor Ponta, singurul candidat care a mărit pensiile

Dintre toți cei 14 candidați care s-au înscris în competiția pentru funcția de Președinte, Victor Ponta este singurul care poate afirma că a majorat pensiile românilor. Toți ceilalți candidați fie nu au ocupat funcții publice de decizie, fie nu au făcut nimic în această privință când au avut ocazia, fie au luat măsuri în sens opus, de tăiere a pensiilor. Așadar, Victor Ponta este singurul care poate garanta că nu va tăia pensiile dacă va ajunge Președintele României.

 

Udrea și Macovei au susținut tăierile de pensii și salarii 

Ambele candidate femei din competiția electorală, Elena Udrea din partea PMP și Monica Macovei, independentă, au fost colege în PDL și au susținut în mod direct decizia Guvernului Boc de a tăia pensiile și salariile. Mai mult decât atât, Udrea a fost chiar ministru în acel guvern și a semnat proiectul pentru care executivul de atunci și-a asumat decizia în Parlament.

Iohannis, manechinul din vitrina PDL
Cel mai bine plasat dintre contracandidații lui Victor Ponta, reprezentantul PDL-PNL, Klaus Iohannis este susținut chiar de către cei care au tăiat pensiile și salariile. Emil Boc este în continuare coleg de partid cu Iohannis, alături de alte persoane care au luat decizii de coșmar pentru pensionari, precum Roberta Anastase, care a fraudat votul în Parlament pentru legea pensiilor sau Nelu Botiș, ministrul din Guvernul Boc care a semnat decizia de tăiere a pensiilor mici. După alte două încercări nereușite ale PDL de „a-și schimba blana” pentru a păcăli alegăto- rii la vot (participarea sub alt nume în alegerile locale și parlamentare din 2012), democrat liberalii încearcă acum un nou truc electoral: punerea lui Klaus Iohannis în vitrina PDL, sub titulatura de candidat la Președinție din partea ACL. În realitate, în spatele zâmbetului reprezentantului minorității germane, se ascund aceiași PDL-iști care au luat decizia tăierii pensiilor din România.

Tăriceanu, un prim ministru liberal
Singurul candidat în afară de Victor Ponta care poate afirma că știe cum se conduce o țară este Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a condus România chiar înainte de declanșarea crizei economice la nivel mondial, deci nu a avut ocazia de a fi „testat” în condiții de anduranță. În prezent, Tăriceanu a rămas singurul reprezentant al doctrinei liberale autentice, după ce PNL a fost absorbit de partidul lui Băsescu.

Victor Ponta a demonstrat că se poate obține creștere economică, simultan cu majorarea pensiilor
Susținătorii politicilor de austeritate au susținut tot timpul că nu se poate ieși din criză dacă se măresc pensiile și veniturile populației. Victor Ponta, inspirat de economistul laureat al premiului Nobel, Joseph Stiglitz, a demonstrat că o creștere a veniturilor cetățenilor poate contribui la creșterea economică. În primul an după reîntregirea și indexarea pensiilor, în 2013, România a obținut cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, cu un avans de 3,5%. Acest surplus i-a permis premierului Victor Ponta să ia măsuri și pentru stimularea mediului de afaceri, cum a fost scăderea taxei CAS pentru angajatori și diminuarea TVA la pâine.
(Acesta este punctul de vedere al PSD Botoșani)

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)