PSD Botoșani îi cere lui Klaus Iohannis să își ceară scuze față de profesori

PSD Botoșani cere candidatului ACL, Klaus Iohannis, să-și ceară public scuze față de dascălii botoșăneni pe care acesta i-a jignit în ultimele sale declarații, prin afirmația că profesorii care nu au reușit să-și cumpere șase case din banii obținuți din meditații au avut „ghinion”.

„Dincolo de expresia vulgară pe care domnul Iohannis a folosit-o în acel interviu, cel mai grav este modul în care se raportează dânsul la colegii săi de breaslă. Expresia folosită denotă o atitudine arogantă, superioară, care contrastează cu faptul că domnul Iohannis nu știe ce reprezintă salariul minim pe economie. Se pare că e o distanță mare între situația financiară a domnului Iohannis cu șase case și o mare parte a populației care este plătită cu salariul minim pe economie”, a declarat Doina Federovici, vicepreședinte PSD.

Social-democrații condamnă atitudinea sfidătoare și jignitoare a candidatului ACL față de profesorii români, despre care acesta a prezumat că ar putea „înghiți” explicația că cele șase case ale sale ar fi fost cumpărate din banii obținuți din meditații.
„Nici până acum domnul Iohannis nu a explicat cum și-a cumpărat cele șase case. Povestea cu banii din meditații nu ține și e jignitoare la adresa inteligenței românilor. Domnul Iohannis reprezintă o minoritate respectabilă, dar acest lucru nu-i justifică atitudinea superioară față de restul populației. Românii nu sunt cu nimic mai prejos decât sașii sau maghiarii. Deci să nu-și imagineze domnul Iohannis că românii sunt mai naivi și ar putea înghiți explicația cu cele șase case cumpărate din banii de meditații”, a adăugat Doina Federovici.

Miercuri, 16 octombrie, în cadrul unui interviu, candidatul ACL la prezidențiale a declarat că și-a cumpărat toate cele șase case din declarația sa de avere ”prin muncă cinstită”, prin meditații oferite elevilor. Întrebat despre faptul că sunt mulți profesori care au muncit o viață întreagă, dar care nu își permit să își cumpere atâtea locuințe, acesta a răspuns sec: ”Ghinion!”.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)