OPINIE: PSD a primit o lovitură cruntă în Consiliul Județean. Flutur și Țurcanu jubilează!

După ședința ordinară a Consiliului Județean Botoșani de astăzi PSD este mare perdant, iar ACL, alianța PNL-PDL, este marele câștigător. Concluzia principală după votul proiectelor de pe ordinea de zi este una simplă și dureroasă pentru PSD: NU REUȘEȘTE SĂ ÎNTOARCĂ MAJORITATEA!

PSD nu a reușit să atragă de partea sa destui consilieri de la PNL și PDL și nu reușește să preia puterea în Consiliul Județean.
Cel mai important punct pe ordinea de zi, repartizarea sumelor defalcate pe unități administrative, a trecut în forma propusă de conducerea ACL a Consiliului Județean, în care primăriile PSD au primit câte 2.000 lei, fie nu au primit niciun leu. PSD s-a văzut pus în ipostaza de a nu participa la vot pentru că nu a avut puterea să întoarcă acest proiect și orice amendament ar fi depus s-ar fi izbit de votul majorității PNL-PDL.
Liderii ACL, Cătălin Flutur și Florin Țurcanu, jubilează după ședința de astăzi, care a fost și un test pentru verificarea solidității majorității avute. Nimeni nu a mai părăsit barca ACL, iar asta pune PSD în imposibilitatea de a face vreo mișcare.
După testarea majorității, probabil conducerea CJ va pune pe ordinea de zi a ședinței ordinare din noiembrie și proiectul PSD de schimbare a vicepreședinților CJ, asta doar dacă și PSD își mai menține proiectul, după ce s-a întâmplat astăzi.
Bogdan CALINIUC

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)