Datele senzaţionale ale lui Huncă: 53.000 de salariaţi din educaţie, lefuri între 1.450 şi 1876 lei lunar

 

Mihaela Hunca, deputat PSDDeputatul PSD Mihaela Huncă a anunțat astăzi că începând de luna aceasta vor fi plătite salariile majorate pentru personalul nedidactic din toate unitățile de educație de la noi din țară, atât la cei din învățământul preuniversitar, cât și la cei din mediul universitar, dar și angajațiilor din unitățile de învățământ special, instituțiile conexe Ministerului Educației și celor din cadrul biblotecilor sau școlilor cu program sportiv suplimentar.

 

53.000 de salariați din educație, personal nedidactic vor avea salarii între 1.450 și 1.947 lei lunar, începând de astăzi. Guvernul PSD-ALDE condus de prim-ministru Grindeanu a înțeles că educația reprezintă unul din pilonii principali de dezvoltare ai României și este nevoie de investiții permanente în acest domeniu, atât în infrastructura școlară, dar și pentru stimularea profesorilor și persoanelor care contribuie la asigurarea în siguranță a procesului educativ. În urma adoptării Ordonanței de Urgență prin care cresc veniturile îngrijitorilor și oamenilor care se ocupă de întreținerea instituțiilor de învățământ se pune capăt inechităţilor care existau până în acest moment între categoriile de personal din cadrul aceleași unități școlare”, a declarat deputatul PSD Mihaela Huncă.

Actul normativ care va intra în vigoare de la 1 martie 2017 va soluționa o serie de probleme apărute în salarizarea personalul nedidactic din învățământul preuniversitar și universitar, prin așezarea pe grilă, în funcție de vechime, a salariilor acestei categorii de personal. Astfel, potrivit noii grile de salarizare, drepturile personalului nedidactic din învățământ se vor încadra între salariul minim pe economie, respectiv 1.450 de lei, și 1.947 lei, în funcție de vechimea în muncă. Creșterile salariale vor implica un efort financiar de aproximativ 90 milioane lei, sumă asigurată prin bugetul aprobat pentru Ministerul Educației Naționale.