Primul liceu în care profesorii au adus laptopuri şi filme pentru elevi

Tratată normal de către adulţi, pasiunea elevilor pentru calculatoare şi filme poate fi transformată într-un avantaj pentru viitorul acestora. Asta au înţeles şi cadrele didactice de la Liceul Pedagogic Botoşani.

Directoarea generală, directoarea adjunctă şi bibliotecara au adunat sponsorizări, au donat chiar ele cd-uri şi dvd-uri, s-au zbătut şi au reuşit să creeze una dintre puţinele mediateci din liceele din Botoşani. Aceasta funcţionează în cadrul Bibliotecii Liceului Pedagogic Botoşani şi reprezintă un proiect iniţiat de profesorul Iulia Loredana Ostafi, director adjunct, şi bibliotecara Garofiţa Adochiţei.

La inaugurarea mediatecii au participat elevi, dar şi Mirela Sănduleanu, director al Liceului Pedagogic, şi Cristina Manolache, inspector Casa Corpului Didactic.
„Dorim să vă invităm la activităţi extracurriculare. Doresc să apelaţi la aceste mijloace audiovizuale pentru că reprezintă o variantă modernă şi atractiv de instruire, informare şi recreere. Să nu uităm să menţionăm faptul că această mediatecă s-a realizat şi cu ajutorul vostru, al colegilor mei şi a sponsorilor, nişte oameni de faceri care doresc să rămână anonimi”, a spus Iulia Ostafi.

Printre cei care au făcut donaţii pentru mediatecă a fost şi Mirela Sănduleanu, directorul Liceului Pedadogic.  „Cu toţii am contribuit, am făcut donaţii pentru această mediatecă. Eu am contribuit cu câteva filme originale aduse din Anglia, bazate pe romane clasice englezeşti  pe care mulţi dintre voi probabil nu le mai consideră interesante astăzi, dar noi asta încercăm să vă arătăm că şi lucrurile pe care voi nu le mai accesaţi des sunt de fapt foarte interesante”, a spus Sănduleanu.

În acest proiect s-a reuşit achiziţia a două laptopuri, două perechi de căşti şi câteva sute de dvd-uri şi cd-uri. Elevii vor putea să acceseze mediateca atât în pauzele de curs sau chiar în timpul orelor, cât şi după program.

Elevii prezenţi la inaugurarea mediatecii au recunoscut că au reuşit să înveţe mai rapid o limbă străină din filme şi jocuri video, iar cadrele didactice de la Pedagogic par să fi înţeles că pentru viitorul elevilor aceste pasiuni ar fi mai bine să fie controlate şi încurajate, decât interzise.

Schimbarea de atitudine faţă de ceea ce pentru adulţi pare o problemă, pasiunea tinerilor pentru internet, pentru filme, pentru reţelele de socializare, este mai mult decât necesară în sistemul de învăţământ, dar şi în familiile românilor. La Pedagogic se pare că s-a înţeles asta, că a încuraja această preocupare e mai bine decât a interzice, a supraveghea este mai bine decât a fugi de răspundere.

 

{gallery}mediateca{/gallery}
BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani