Jandarmii contrazic varianta lui Horbovanu şi Conţac

Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, a declarat că în cazul de abuz în serviciu şi lipsire de libertate reclamat de botoşăneanul Mugurel Horbovanu nu există niciun element care să confirme acuzaţia. Horbovanu a făcut plângere la Parchetul Militar faţă de un jandarm pe care îl acuză că i-a sechestrat timp de 3 ore un văr, Sebastian Conţac, care este cardiac şi se află pe lista de transplant de inimă la spitalul din Târgu Mureş.

„Sebastian Conţac a fost găsit în timp ce avea peşte în prorbagaj şi un cântar în mână. Când jandarmii li-au interceptat, Sebastian Conţac a declarat că nu vinde peşte, dar nu avea bon, nu avea documente justificative pentru cantitatea de peşte. În conformitate cu prevederile legale, transpotul şi comercializarea de peşte fără documente constituie infracţiune. Sebastian Conţac a fost condus de jandarmi la sediul DSVSA, unde în urma verificărilor s-a constatat că peştele este propriu pentru consum, dar nu s-a putut stabili dacă acesta îl comercializa pentru că nu a fost un amrtor. Din acest motiv i s-a dat drumul. În timpul petrecut la DSVSA a venit şi Mugurel Horbovanu care a încercat să pătrundă acolo şi a încercat să-i provoace pe colegii mei”, a declarat Izotov.

În ceea ce priveşte acuzaţia lui Horbovanu că Sebastian Conţac ar fi fost ţinut de jandarmi trei ore în acest caz, Dan Izotov susţine că totul ar fi durat 40-45 de minute.

Mugurel Horbovanu a precizat că a făcut plăngere faţă de un jandarm la Parchetul Militar Iaşi şi că la Jandarmeria Română a trimis o reclamaţie faţă de jandarmul care a acţionat în teritoriu, cât şi faţă de Constantin Moroşanu, şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)