Hop, hop, România mea! Sau cum să pleci din Botoşani şi să cucereşti lumea în Croaţia

Glamour Crew, G-Power Botosani1409 kilometri, atât au mers câţiva zeci de copii şi părinţii lor pentru a cuceri lumea într-unul dintre cele mai importante concursuri de dans din lumea, cel din Porec, Croaţia.

Au plecat din Botoşani pentru a urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului într-un concurs internaţional cu peste 2000 de momente de dans, cu un juriu care habar nu avea unde se află pe hartă Botoşani, poate nici măcar România, cu organizatori care erau ocupaţi să-i facă pe toţi participanţii să se simtă la fel.
Dance Star World Final 2016, Porec, Croaţia, reprezintă încununarea cu succesul absolut pentru trupa Glamour Crew, din cadrul Şcolii de dans G-Power Botoşani, înfiinţată de coregraful Andrei „Ragazzo” Vornicu.
Când câştigi un concurs la Botoşani se mai găsesc unii să comenteze că au fost anumite interese, la fel şi la Bucureşti sau în ţară, dar când ai mers peste hotare şi te-ai impus s-a terminat cu orice urmă de îndoială.

Glamour Crew, trupă pregătită de Andrei Vornicu, a mers la un concurs internaţional şi s-a impus. Elevi din Botoşani, susţinuţi din punct de vedere material doar de părinţii lor, au mers fără niciun complex şi s-au bătut de la egal la egal cu toţi, fără să se simtă inferiori doar pentru că sunt români, fără să aibă niciun sprijin decât cel constând în talentul lor şi pregătirea primită de la „Raga”. Medalia de aur şi marele trofeu la categoria urban-dance, întrecând pe podium Austria şi Polonia. Ei, asta este cu adevărat o realizare pentru nişte copii de clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a.
Trebuie precizat şi faptul că la acest concurs au evoluat şi contorsionistele de la Gym-Power, care au obţinut medalia de argint la categoria lor.

G-Power a reprezentat Botoşani şi România la un concurs mondial de dans, a câştigat două medalii pentru acest colţ de lume şi s-a mândrit cu România.

 

Ardeleni, munteni şi dobrogeni uniţi de moldoveni
Delegaţia botoşăneană strânsă în jurul Glamour Crew, Gym-Power şi Andrei Vornicu a reuşit ca pe lângă cele două locuri pe podium să unească românii prezenţi la concursul din Porec, Croaţia.
Până la sosirea delegaţiei din Botoşani, şcolile de dans din Ardeal, Muntenia, Dobrogea şi Moldova erau dispersate la parada ţărilor, iar susţinătorii Africii de Sud dominau atât vizual, cât şi sonor.
Când au ajuns Botoşănenii cu steagurile tricolore şi cu „România” strigată din sufletul pur al copiilor, absolut toţi românii prezenţi s-au adunat în jurul lor şi au format cea mai mare şi mai importantă delegaţie prezentă la Dance Star World Final.
Pentru că tinerii ştiu să-şi arate patriotismul pentru ţară şi pe ritmuri moderne, de la „România” s-a ajuns imediat la „Hop, hop, România!”, „Hop, hop, România mea!”, care a fost cântat de toţi românii prezenţi în Porec.

 

Antrenament rupt din filme
Lipsa spaţiului unde să-şi deruleze antrenamentele, pentru că erau foarte multe trupe care se pregăteau în holul hotelului din Porec, Andrei Vornicu a luat decizia de a repeta cu Glamour Crew la fel ca în filmele cu poveşti de succes, aşa cum a fost cea a botoşănenilor care au cucerit lumea în Croaţia.
Cu o seară înainte de evoluţia în concurs, Raga şi-a dus elevii într-un parc de lângă hotelul în care au fost cazaţi şi i-a pus să repete pe iarbă, în pantă. Antrenamentul obositor a fost dublat de pregătirea de dimineaţă, din ziua concursului, făcută pe plaja plină cu pietre din Porec.
A lucrat la mobilitatea elevilor şi la sincronizare, iar asta s-a văzut din plin pe scena Dance Star World Final, unde botoşănenii de la Glamour au “explodat” şi au cucerit juriul şi lumea.  La Porec, Glamour a obţinut cel mai important rezultat în actuala componenţă, iar pentru Raga este o confirmare internaţională a talentului său e antrenor-coregraf.

Evoluţie apreciat instant de juriu
Glamour Crew a reuşit să câştige medalia de aur în Croaţia după o prestaţie fabuloasă pe scena din Porec, evoluţia botoşănenilor fiind apreciată instant de juriu. Membrii juriului au arătat că le-a plăcut dansul botoşănenilor de la G-Power imediat după finalul evoluţiei pe scenă, iar crainicul competiţiei a salutat galeria făcută de botoşănenii din sală.

Rezultatul obţinut de Glamour Crew vine după ore de muncă depuse săptămânal de elevi şi Andrei Vornicu, de repetiţii peste repetiţii, de nervi întinşi la maxim, de talent şi muncă din partea elevilor, de răbdare şi devotament din partea lui Raga.

 

Apreciaţi în străinătate, susţinuţi de acasă
Rezultatul elevilor botoşăneni la concursul mondial de dans de la Porec a fost primit cu entuziasm acasă, în Botoşani, unde mesajele de susţinere pe reţeaua de socializare Facebook au curs râuri.
De la primarul Ovidiu Portariuc, la fostul primar Cătălin Flutur şi la candidatul Gabriel Atudoroae, la oamenii obişnuiţi, toţi au dat „LIKE” sau chiar au distribuit postările legate de performanţa uriaşă a botoşănenilor.

O nouă trupă în G-Power
Andrei Vornicu este un coregraf extraordinar, cu mult bun-simţ şi cu multă creativitate. Acesta a creat o nouă trupă în şcoala sa de dans. „Mereu copiii sunt felicitaţi şi se uită un pic de cea mai importantă susţinere, a PĂRINŢILOR! Mulţumim lor pentru toată încrederea şi suportul acordat pe toata această perioadă! Mulţumim că îi ajutaţi şi le îndepliniţi visele! VOI sunteţi „vinovaţi” pentru toate reuşitele lor! VĂ MULŢUMIM şi SUNTEŢI CEI MAI TARI PĂRINŢI!!! Oficial vă numim: G-Parents :))”, a fost postarea care a ajuns la sufletele părinţilor copiilor din Glamour Crew şi Gym-Power.
Bogdan CALINIUC

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani