Fabrica de îngrăşământ din Dorohoi ar putea fi relocată în comuna Hilişeu Horia

Ingrasamant produs la fabrica din Dorohoi

Fabrica de îngrăşământ natural din Dorohoi, Bio Vit, deţinută de un om de afaceri ucrainean, este aproape de o relocare în comuna Hilişeu Horia.

Primarul comunei, Ioan Butnaru, a declarat că a discutat cu omul de afaceri şi că oferta comunităţii locale aproape la convins pe acesta.

“În Dorohoi plăteşte chirie pentru spaţiul în care funcţionează, are costuri mult mai mari decât ar avea dacă va deschide fabrica la noi în comună. Investitorul va mai veni la noi după Paşti să stabilim dacă se face sau nu relocarea. Eu cred că am reuşit să-l conving că dacă va face o investiţie la noi va fi şi în avantajul lui şi al comunităţii locale pentru că vor fi create cel puţin 10 locuri de muncă”, a declarat Ioan Butnaru.

Primarul din Hilişeu Horia a spus că redeschiderea vămii Racovăţ ar fi un avantaj pentru această relocare întrucât ucraineanul ar avea costuri reduse de transport, momentan aducând materia primă din Ucraina prin Vama Siret. 

Cât despre îngrăşământul produs de farica ucraineanului Butnaru spune că este de o foarte bună calitate şi este extrem de apreciat de fermieri.