Am construit cel mai scump foişor şi acum dăm banii înapoi. Dăm şi banii de la Parcul de la Recuperare

Noul primar al municipiului Botoşani a început să facă publice moştenirile primite de la fostul edil-şef. Primarul Cătălin Flutur a declarat că municipalitatea botoşăneană a pierdut şi va mai pierde bani mulţi pentru lucrările de modernizare la Parcul Mihai Eminescu şi Parcul Spitalului de Recuperare din cauza administraţiei lui Ovidiu Portariuc.

Flutur s-a declarat şocat de faptul că la Parcul Eminescu botoşănenii trebuie să da banii înapoi la Administraţia Fondului de Mediu pentru că nu au fost duse actele la timp.

În ambele proiecte finanţarea a fost obţinută tot de Flutur în cele două mandate de până în 2012, iar acum acesta trebuie să plătească penalizările cauzate de administraţia Portariuc. 310.000 lei sunt pierderile la parcul de la Recuperare unde banii au fost deja plătiţi de Primărie în mare secret în ultimele luni de mandat a lui Portariuc.

În Parcul Mihai Eminescu doar foişorul central a costat pe vremea lui Portariuc 150.000 lei, adică 33.000 euro, foişorul a fost construit în aproape 3 ani, iar acum trebuie să dăm şi banii înapoi.

„Am ratat proiectul cu parcul Mihai Eminescu, cel finanţat din Fondul de Mediu, pentru că nu am făcut tot ce prevedea el. Nu am fost în stare să ducem documente. Nici nu am finalizat investiţia, celebrul foişor construit în doi ani şi opt luni, dar nici nu am dus documentele. S-ar putea să plătim şi penalităţi aici. La fel cum am înapoiat bani pentru AFM când ne-am gândit să facem un spital în spatele altui spital. 290.000 lei pentru reabilitarea parcului Spitalului Sfântul Gheorghe, care s-a făcut înainte de 2012, şi 20.000 penalităţi. Am văzut nişte hârtii, nimeni nu ştia nimic dar banii s-au plătit anul acesta pe ascuns”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

CITEŞTE ŞI: Vom avea unul dintre cele mai scumpe foişoare din ţară. Vezi cât costă foişorul din parc!

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani