Senator PSD acuzat de minciună de cel mai cunoscut fermier pe tema subvenţiilor

Senatorul PSD Lucian Trufin

Ionica Nechifor si Petre Daea, ministrul Agriculturii

Unul dintre parlamentarii puterii este acuzat de minciună tocmai de cei pe care a declarat că-i va reprezenta în forul legislativ.

 

Senatorul PSD Lucian Trufin, secretarul comisiei pentru agricultură din Senat, a anunţat că 95% dintre fermierii botoşăneni şi-au primit banii pe subvenţii. Acesta a fost imediat contrat de cel mai cunoscut fermier botoşănean, Ionică Nechifor, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine Moldoovis şi secretar general al Romovis.

“Greșit! 95% dintre fermieri, nu au primit! Este foarte clar, nu are consilieri pricepuţi. Merge din greșeală în greșeală! Aveam o altă părere despre senator, din păcate nu se dezmint, rămân aceeaşi politicieni dedicaţi partidului şi atât. Avem parte de oameni care odată ajunși acolo parcă le ia cineva mințile, se comportă de parcă au uitat de unde au plecat. Vroiam ca Trufin să învețe din greşelile celor care au trecut prin aceste posturi, vorbesc de agricultură, şi să nu persiste în aceeaşi notă de minciună care să-l ducă în zona nulităților”, a declarat Ionică Nechifor.

Senatorul Trufin a răspuns acuzaţiilor lui Nechifor.

“Domnule Nechifor, în întâlnirea de ieri i-ați mulțumit domnului ministru al agriculturii pentru efortul de a achita subvențiile celor 34.000 de fermierii botoșăneni? Nu credeam că dumneavoastră, președintele unei asociații importante a crescătorilor de ovine, nu sunteți interesat și de cei mulți dar mai mici, dumneavoastă și alți aproape 2000 de fermierii mari din județ nu ați primit subvenția din motive obiective dar, așa cum v-a promis aseară domnul ministru Daea, veți primi în termenul promis.

Nu am mințit cu nimic și doar dacă faptul că ne ținem de cuvânt deranjează, accept să fiu calificat politician dedicat partidului, coleg cu cel care va călcat pragul fermei și cu cei care în sfârșit susțin fermierii români prin plata subvențiilor la timp. De altfel tot respectul pentru activitatea agricolă pe care o aveți”, a spus senatorul Trufin.