Ministrul Agriculturii a mâncat Caşcaval de Săveni, roşii de Ştiubieni şi a coborât la o staţie de irigaţii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a venit într-o vizită de lucru la Botoşani şi a vizitat o fabrică de caşcaval, câteva sere şi o staţie de irigat.

 

Ministrul, însoţit de un alai pesedist, a fost primit cu pâine şi sare atât la fabrica de lapte din Vlăsineşti, Vlăsie Company, cât şi la serele din Ştiubieni, după care a vizitat şi staţia de pompare pentru sistemul de irigaţii din Manoleasa.

La Vlăsineşti s-a întâlnit şi cu Daniel Rudişteanu, preşedintele Asociaţiei Caşcavalul de Săveni, care i-a prezentat caşcavalul făcut tradiţional în zona Săveni şi calităţile unice ale acestuia care îl fac unicat pe piaţa românească.

Serele din Ştiubieni beneficiază de programul guvernamental de susţinere a producătorilor de tomate.

Daea a gustat din caşcavalul de Săveni, a mâncat roşii de la Ştiubieni şi a spus că au un gust deosebit şi merită să fie promovate pe piaţa naţională.

La Manoleasa a vizitat staţia de pompare a apei din Prut către terenurile agricole, unde patru pompe sunt în reparaţii şi a primit de la constructor asigurări că până la sfârşitul lunii iunie vor fi puse în funcţiune două dintre ele, iar următoarele două până pe 20-25 iulie. Ministrul Agriculturii a anunţat că se va întoarce la Botoşani pe 30 iunie pentru a asista la punerea în funcţiune a două dintre pompe, fiind prima investiţie mare în sistemul de irigaţii din judeţ după aproape 20 de ani.

Daea a spus că la ora 6.30 a fost în Piaţa Centrală din Botoşani, unde a cumpărat brânză şi cireşe, şi că i-a plăcut cum este organizată piaţa. Ministrul s-a declarat nemulţumit de faptul că nu erau roşii din Botoşani, dar erau roşii de la Matca, din Galaţi, şi că nu a găsit pe nimeni la Administraţia Pieţei.

Pe tot parcursul zilei, ministrul Daea a fost însoţit de senatorul Doina Federovici, preşedintele PSD Botoşani, senatorul Lucian Trufin, secretarul Comisiei pentru Agricultură din Senat, prefectul Dan Şlincu, Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean.

După ora 12.30, Daea se va întâlni cu fermierii la Săveni. 

{gallery}daea{/gallery}