Săptămâna viitoare începe plombarea drumului Flămânzi-Prăjeni-limită de județ Iași

Autoritățile județene anunță că peste o săptămână vor fi demarate lucrările de reparații la drumul județean Flămânzi-Prăjeni-limita de județ Iași.

 

Cătălin Gheorghian, directorul interimar al Direcției Județene de Drumuri și Poduri, a declarat că drumul va fi plombat. ”Nu putem să facem decât plombări pentru a se putea circula în condiții mai bune decât în prezent”, a declarat Gheorghian.

De ce nu pot autoritățile județene să reabiliteze un tronson de drum care face legătura cu județul Iași și care doar în Botoșani este stricat pentru că bucata de drum din Iași este fără probleme?

Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean, a declarat că totul este blocat de procesul pe care DJDP îl are cu firma Bitunova, cea care a făcut lucrarea inițială.

”Nu putem să facem decât mici lucrări nu să facem o reparație capitală pentru că este încă pe rol procesul cu Bitunova și până nu se încheie litigiul nu ne permite legislația să intervenim”, a declarat Birta.

Compania Bitunova a dat în judecată DJDP-ul pentru că instituția a blocat plățile către această firmă fiind nemulțumită de calitatea lucrărilor prestate.