Primărița Gireadă reacționează: ”Era un scandal imens. Au fost injurii care nu pot fi reproduse”

Aneta Gireada, primar Mihai Eminescu

Primarul comunei Mihai Eminescu, Aneta Gireadă, a reacționat la acuzațiile aduse de tânărul Ionuț Cristian Bortilă edilului și funcționarilor din primărie.

 

Aneta Gireadă spune că este regretabil că s-a ajuns la aceste acuze, își apără colegii din Primărie și spune că atitudinea contribuabilului ar fi stat la producerea neînțelegerilor. Bortilă a acuzat că a fost bruscat și umilit în sediul Primăriei Mihai Eminescu atunci când a cerut o adeverință de recenzie.

”Îmi pare rău că s-a ajuns aici. Domnul respectiv a depus o cerere acum o săptămânp la noi și i se va răspunde în termenul prevăzut de lege. Când a venit la Primărie a făcut un scandal monstru. Eu eram în Primărie și am auzit gălăgie și am ieșit. Era un scandal monstru. Au fost injurii care nu pot fi reproduse, cuvinte atât de urâte spuse de acest domn. Eu nu reușeam să-l fac să se oprească să îmi spună ce s-a întâmplat. Funcționarul este la dispoziția contribuabilului, dar nu trebuie să fie jignit și înjurat ca la ușa cortului. Eu l-am primit pe domnul în birou, pentru că nu am program de audiențe și primesc oricând pe oricine are treabă în Primărie, i-am spus că este cazul să își ceară scuze pentru injuriile aduse și el și-a cerut scuze. I-am spus că i se rezolvă cererea și că nu trebuia să se ajungă la așa ceva”, a declarat Aneta Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu.

Aceasta a spus că recenzia pe care a solicitat-o Bortilă s-a obținut mai greu deoarece este o situație mai dificilă din punct de vedere birocratic.

”El locuiește pe o stradă care este proprietate privată, nu este proprietatea publică a comunei și nu este singurul caz, avem foarte multe astfel de situații pentru că la noi s-a construit mult. Fiecare stradă trebuie trecut într-un nomenclator pentru a putea să i se dea nume și număr. Noi am găsit soluția legală pentru a rezolva problema lui, dar trebuia să fie înțelegător pentru că trebuia ca noi să urmăm niște pași care nu se făceau într-o singură zi pentru ca și strada lui să aibă nume și număr”, a completat primărița din Mihai Eminescu.

În ceea ce privește acuzația că un funcționar l-ar fi bruscat pe contribuabil, Aneta Giradă spune că nu are de unde să știe ce s-a întâmplat în birou și că va verifica situația.

”Totuși dacă spune că i s-a pus mâna în piept, înseamnă că el l-a adus pe funcționar în situația în care acesta a fost forțat să reacționeze așa. Repet, injuriile aduse de acesta la adresa funcționarilor nu pot fi reproduse”, a concluzionat Gireadă. 

CITEȘTE și 

Bruscat și umilit în sediul Primăria Mihai Eminescu pentru că a cerut o adeverință