Bruscat și umilit în sediul Primăria Mihai Eminescu pentru că a cerut o adeverință

Un tânăr aduce acuzații grave primarului comunei Mihai Eminescu și unor funcționari din Primărie.

 Ionuț Cristian Bortilă are domiciliul în municipiul Botoșani, dar deține o casă și în comuna Mihai Eminescu. Deși plătește impozit de ani buni în Mihai Eminescu, în momentul în care a cerut o adeverință de la Primărie a fost luat la propriu de gât în sediul instituției, iar acuzațiile pe care le aduce primăriței Aneta Gireadă și unor funcționari publici sunt halucinante.

Tânărul a povestit totul pe Facebook și a solicitat sprijinul prietenilor din rețeaua de socializare.

”In ziua de 24.04.2017 am solicitat un document de la Primaria comunei Mihai Eminescu prin care se face dovada ca detin o casa de locuit pe raza comunei necesara (adresa) la Evidenta populatiei pentru stabilirea domiciliului. La primarie am intrebat ce trebuie sa fac sau care sunt pasii ce urmeaza sa ii fac, am fost directionat la partea de cadastru pt o recenzie (adresa noua) la domnul Zaharia, mi-am asteptat randul si am intrat in biroul acestui domn. Acest domn a verificat harta cu adresele noi si mi-a zis ca exista o problema si ca nu poate sa imi de-a adresa ca nu stie ce este de facut (mentionez ca detin aceasta casa din 2011, platesc taxe si impozite, nu beneficiem de nici un serviciu ) si sa revin miercuri 26.04.2017 pt a primi aceasta recenzie.

Joi 27.04.2017 m-am prezentat la Primaria Eminescu deoarece acest domn Zaharia nu mai raspundea la telefon pt a confirma ce masuri s-au luat. Am fost plimbat prin toate birourile timp de 2 ore fara nici un fel de rezultat”, a scris Ionuț Cristian Bortilă pe contul său de Facebook.

Continuarea poveștii acestuia este absolut halucinantă pentru anul 2017.

”Dupa lungi dezbateri am fost la Secretarul Comunei( Suhareanu Bogdan), i-am explicat situatia in care ma aflu si i-am cerut o solutie,acesta mi-a raspuns ca nu ma poate ajuta in nici un fel, moment in care l-am intrebat : Eu pt ce platesc taxe si impozite pe o casa??? Eu de cine trebuie sa ma rog sa primesc o adeverinta ca detin o casa in comuna???

L-am rugat sa-mi de-a o recenzie in care sa scrie sat Catamarasti Deal fara numar, moment in care mi-a raspuns foarte agresiv: ”Nu imi zici tu mie ce sa fac!!!

Iesi afara !!! Nu am pascut oile impreuna!!!” Un domn inginer ce lucra la un birou alaturat (Marius ….) s-a ridicat pe la biroul unde lucra si mi-a bagat mana in piept inpingandu-ma catre usa,se adunase lume ca la circ”, a completat tânărul.

Acesta a precizat că a mers la Poliția Botoșani și a depus o plângere față de funcționarul care l-a bruscat.

Pentru a încerca să obțină adeverința de care are nevoie, Bortilă a mers în audiență la primărița Aneta Gireadă, unde însă a primit un răspuns șocant.

”Astazi 04.05.2017 am mers iar la Primaria Comunei Eminescu in audienta la Doamna Primar unde mi-a zis ca pentru comportamentul meu nu voi primi aceasta recenzie si m-a trimis ca biroul Domnilor sa-mi cer scuze si sa astept 30 zile pana se gaseste o solutie. Din 2011 si pana acum nu s-au gasit solutii .Mentionez ca in aceasta situatie se afla 11 familii. Imi doresc sa informez cetatenii prin ceea ce am patit eu . Aceasta este dovada incompetentei celor angajati in aceste functii”, și-a încheiat postarea pe Facebook.