„Moştenire” de 170.000 lei la o primărie săracă: banii trebuie recuperaţi inclusiv de la populaţie

Situaţie halucinantă într-unul dintre cele mai sărace oraşe din judeţ. Noul primar are de recuperat un prejudiciu de 170.000 lei, adică 1,7 miliarde lei vechi, lăsat „moştenire” de fostul primar al localităţii. O parte din bani trebuie recuperaţi de la populaţie.

„În urma unor verificări la compartimentul Impozite şi Taxe Locale din cadrul Primăriei s-au constatat o serie de nereguli, unele in defavoarea cetățenilor, altele în defavoarea bugetului local. Prejudiciul total este de peste 170.000 lei”, a postat Florin Buţura, primarul oraşului Ştefăneşti, pe reţeaua de socializare Facebook.

Situaţia este cu adevărat dramatică la Ştefăneşti şi impactul va fi direct în rândul localnicilor. Potrivit lui Buţura: „Toți solicitanții de reducere a impozitului cu 50% pentru anul 2016 nu pot beneficia legal de acest lucru pentru că nu a fost respectat Regulamentul de acordare a facilităților fiscale conform HCL nr.61/06.11.2015 de către fostul Primar Rusu Ștefănel și angajații direct răspunzători”.

Nu mai puţin de 519 cereri ale solicitanţilor reducerii de impozit nu au fost înaintate Consiliului Local pentru a fi aprobate, potrivit actualului primar al oraşului Ştefăneşti.

„Dosarele solicitanților nu au fost analizate, verificate și completate conform legii; Primarul de atunci dl. Rusu Ștefănel nu a asigurat ducerea la îndeplinire a acestei hotărâri(HCL nr.61/06/2015 ). Ca urmare a celor prezentate toți solicitanții figurează acum cu restanțe. Răspunzătorii de aceste nereguli sunt fostul primar, dl.Rusu Ștefănel și angajații compartimentului IMPOZITE ȘI TAXE LOCALE. Listele cu toți cetățenii nedreptățiți și mințiți vor fi afișate la AVIZIERUL PRIMĂRIEI”, a adăugat primarul Buţura.

„Corect ar fi ca cine a greșit să plătească!”

Florin Butura, primar orasul Stefanesti

Buţura le cere localnicilor din Ştefăneşti să îi tragă şi ei la răspundere pe cei din vechea administraţie, pe cei care i-au minţit.
„Un punct de vedere:
1. Cred că cetățenii care aveau dreptul la aceste facilități au fost nedreptățiți;
2. O altă categorie de cetățeni ( care nu îndeplinesc condițiile de acordare) au fost mințiți și înșelați . S-a încercat ori manipularea lor în scop electoral , ori compromiterea lor (și sunt mulți);Cetățenii știu cine i-a îndemnat să facă cereri (chiar dacă nu îndeplineau condițiile) și cine le-a promis reducerea.
3. Nu știu ce a fost : neglijență în serviciu, rea-voință, bună-știință, …prețul unei campanii electorale ce avea să vină???
Corect ar fi ca cine a greșit să plătească! Stimați cetățeni nedreptățiți cereți celor vinovați de nepăsare să pătească!Cetățenii a căror reputație a fost compromisă, cereți explicații ! In aceste zile sigur toți cei vinovați au timp să vă dea explicații. Priviți-i în ochi și cereți-le să vă privească și ei”, a mai postat actualul primar al oraşului Ştefăneşti.