Banul Botosanean

A+ A A-

După studenţi, şi elevii cu autism vor beneficia de burse sociale

Citeşte mai departe: După studenţi, şi elevii cu autism vor beneficia de burse sociale

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat astăzi că în urma demersurilor repetate pe care le-a făcut la Ministerul Educației Naționale, Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii și Justiției Sociale s-a aprobat un ordin prin care studenții cu autism beneficiază de burse sociale. Urmează modificarea legislației pentru a obține sprijin financiar și elevii din învățământul preuniversitar.

Modificat recent la Marți, 27 Iunie 2017 13:27

Afişări: 134

Citeşte mai departe: După studenţi, şi elevii cu autism vor beneficia de burse sociale

Probleme educaţionale grave şi foarte grave în Botoşani mai puţine decât în Mureş, Iaşi sau Braşov şi ceva mai mari ca în Sibiu

Citeşte mai departe: Probleme educaţionale grave şi foarte grave în Botoşani mai puţine decât în Mureş, Iaşi sau...

Probleme mari pentru sistemul de învăţământ din Botoşani, dar spre comparaţie sunt judeţe cu o economie uriaşă faţă de ce botoşăneană care au aceleaşi mari probleme. Ciudat este că alături de Botoşani sunt judeţe puternice economice şi care au şi centre universitare.  

De cinci ani, la sfârşitul anului şcolar, un medic premiază cei mai buni elevi

Citeşte mai departe: De cinci ani, la sfârşitul anului şcolar, un medic premiază cei mai buni elevi

Cu ocazia sfârșitului de an școlar, medicul Tamara Ciofu, cae este şi deputat, a acordat premii de excelență care au constat în volume de cărți, diplome și recompense materiale celor mai buni elevi de la mai multe unități de învățământ din municipiul și județul Botoșani.

Încearcă să ţină geniile în ţară: Granturi de cercetare pentru absolvenții de liceu cu rezultate la olimpiade

Citeşte mai departe: Încearcă să ţină geniile în ţară: Granturi de cercetare pentru absolvenții de liceu cu rezultate...

Deputatul PSD Mihaela Huncă, secretar al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților a anunțat astăzi că s-a adoptat în Guvern decizia de a se acorda granturi de cercetare pentru tinerii absolvenți de liceu care au obținut premii la olimpiadele naționale și internaționale.

Proiect: 1000 euro subvenție timp de doi ani pentru fiecare student primit în Internship

Citeşte mai departe: Proiect: 1000 euro subvenție timp de doi ani pentru fiecare student primit în InternshipDeputatul PSD Mihaela Huncă a anunțat astăzi că internship-urile pe care le vor urma tinerii în perioada studiilor vor deveni contracte de muncă pe perioadă nedeterminată. În cazul în care angajatorii vor menține minim 2 ani aceste contracte vor beneficia din partea statului de o subvenție de 1.000 euro pentru fiecare angajat.

Elevii de clasa a VI-a și profesorii lor mai au la dispoziție cinci zile pentru a se înscrie în competiția Euro Quiz

Citeşte mai departe: Elevii de clasa a VI-a și profesorii lor mai au la dispoziție cinci zile pentru a se înscrie în...Elevii de clasa a VI-a din județul Botoșani mai au la dispoziție cinci zile pentru a se înscrie în concursul Euro Quiz, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Una dintre marile promisiuni electorale ale lui Flutur care nu prea poate fi realizată

Citeşte mai departe: Una dintre marile promisiuni electorale ale lui Flutur care nu prea poate fi realizată

Una dintre promisiunile electorale ale lui Cătălin Flutur în campania electorală de anul trecut, în urma careia a primit votul pentru al treilea mandat de primar, a creat un val mare de așteptări din partea multor botoșăneni. Din păcate, la aproape un an de zile de la câștigarea alegerilor nu s-a făcut nimic pentru îndeplinirea ei.

Licitații de 600.000 euro pentru o școală unde absolvenții au loc de muncă garantat

Citeşte mai departe: Licitații de 600.000 euro pentru o școală unde absolvenții au loc de muncă garantatAu început licitațiile pentru extinderea și dotarea școlii profesionale din comuna Vlăsinești, județul Botoșani, unde fiecare absolvent are locul de muncă garantat.

Profesorul de la conducerea PNL vrea majorarea burselor acordate elevilor defavorizaţi din judeţul Botoşani

Citeşte mai departe: Profesorul de la conducerea PNL vrea majorarea burselor acordate elevilor defavorizaţi din...

Citeşte mai departe: Profesorul de la conducerea PNL vrea majorarea burselor acordate elevilor defavorizaţi din...

Senatorul PNL Costel Şoptică, președintele liberalilor botoșăneni, care a fost cadru didactic, a trimis o interpelare parlamentară ministrului Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase, referitoare la bursele oferite elevilor defavorizaţi din judeţul Botoşani.

Școala de vară 2017: elevii vor învăța muzică, pictură și chiar cooking

Citeşte mai departe: Școala de vară 2017: elevii vor învăța muzică, pictură și chiar cooking

Cel mai important centru privat de educație, care cuprinde creșă, grădiniță și after-schoo, face înscrieri la Școala de vară 2017. Activitățile pregătite pentru elevii din ciclul primar cuprind cursuri de muzică, pictură, șah, engleză și chiar cooking.

Copyright © 2011 Banul Botoşănean