Agricultură Economic Știri locale

Au 32 de ani, s-au întors în țară după 7 ani și au investit într-o plantație de vie și o cramă. S-au poziționat din start în categoria premium
Sebastian și Ioana Jitariu s-au întors în țară după 7 ani de Italia și au investit într-o plantație de vie și o cramă în Nordul Moldovei, pe drumul viei și al lui Ștefan cel Mare.

Familia Jitariu a înființat Crama JITAR și se mândrește cu vinul fabricat artizanal, de cea mai bună calitate posibilă, având un brand cu logo și vinurile îmbuteliate.

Sebastian și Ioana Jitariu s-au întors în comuna natală, în Frumușica, care face parte din zona viticolă a județului Botoșani, fiind la nord de zona Cotnari.

 


”Am lucrat 7 ani în domeniul viticol și în culturile bio, iar acum suntem în curs de autorizare a producției BIO, cultura fiind acreditată BIO. Crama noastră, JITAR, este una în care vinul este produs artizanal, alegem fiecare bobiță în parte, dăm jos bobițele înțelate de viespi și punem mult preț pe igienă. Dacă ai vase curate poți să faci un vin bun”, a declarat Sebastian Jitariu.

Cei doi tineri întorși în comuna Frumușica au plantat, în urmă cu 4 ani, un hectar cu Fetească albă, Fetească neagră, Pinot Gris și Sauvignon Blanc, iar pentru prepararea vinului folosesc butoaie de stejar și barice din inox. Crama JITAR are vinuri fresh și baricate. Totul este lucrat manual și atenția la calitate este cea mai importantă în procesul de obținere a vinului.

 

 

”Am o influență austriacă, din zona Tirolului, și m-am întors să demonstrez că se poate face calitate și la noi, că totul poate fi pus la punct și la noi”, a completat Sebastian Jitariu.

Pe viitor, Crama JITAR va încerca să atragă și turiști în colaborare cu alte crame din zona județelor Botoșani, Iași și Vaslui.

În acest week-end puteți degusta vinurile produse de Crama JITAR în parcarea din fața Primăriei și Consiliului Județean Botoșani, unde este amenajată o zonă specială pentru producătorii locali.

Puteți contacta Crama JITAR la numărul de telefon 0743898132 sau pe Facebook pe contul Crama Jitar.

 

 


ABC-CON International