Agricultură Economic Știri locale

Avocata Berescu intră cu Ecoland Production pe piața ceaiurilor din plante medicinale ecologice și a cosmeticelor naturale
Producătorul de uleiuri esențiale Ecoland Production intră pe piața ceaiurilor medicinale folosind culturile ecologice proprii dar și a cosmeticelor naturale. 

Avocata Doina Berescu, managerul Ecoland Production, a declarat că această mutare vine ca o diversificare impusă și de lipsa forței de muncă resimțită din plin în 2021, dincolo de restul efectelor restricțiilor impuse de pandemia de Coronavirus. 

”Continuăm să ne menținem activitatea de producător în domeniul agriculturii ecologice experimentând culturi noi de plante medicinale cum ar fi cimbrul, roinița, echinaceea, busuiocul. Vom ambala și pune la dispoziția clienților noștri ceaiuri din aceste plante, simple și în amestec, și am conceput o linie de cosmetice pentru un producător și procesator de ulei de cătină presat la rece, Orange Valley din județul Neamț, unde principalul ingredient este uleiul produs  din cultura proprie certificată ecologic”, a declarat avocata Doina Berescu

La experiența acumulată de Doina Berescu și Ecoland în înființarea de culturi ecologice au apelat mai multe firme și chiar instituții.  

”Am oferit suport și consultanță în înființarea de culturi de plante aromatice Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și altor mici producători. Poate vom reuși, încet, să avem propriile culturi de plante medicinale și aromatice în țară și să nu mai aducem mușețel și gălbenele din zone îndepărtate  ale planetei”, a concluzionat Doina Berescu. 
ABC-CON International