Economic Știri locale

Un fost sediu de bancă se transformă în casa uriașă a companiei care a angajat cei mai mulți tineri în ultimul an
Proiect: Cum va arăta clădirea care va deveni sediul AMBER Botoșani

Fostul sediu al băncii Banc Post, unitate bancară cumpărată de Banca Transilvania, va deveni sediul companiei care a angajat cei mai mulți tineri în domeniul IT&C din județul Botoșani în ultimul an. 

Astfel, fostul sediu Banc Post va deveni din 2021 sediul studioului AMBER din Botoșani, cel mai mare studio independent de game development din România.

Încă din primul an de activitate din Botoșani, AMBER a angajat dublu față de cât a estimat, iar pentru 2021 estimează o nouă dublare a numărului de salariați, specialiști IT&C.

Investiția pe care AMBER o va face în reamenajarea fostului sediu Banc Post, noul sediu AMBER Botoșani, va aduce pe plan local și primul spațiu de birouri dedicat în exclusivitate unei companii cu un astfel de profil de activitate, amenajat la nevoile tinerilor care vor lucra acolo în game development.”Când am deschis studioul Amber în Botoșani, planul nostru era ca în primele 12 luni de activitate să atragem 30 de specialiști, dar datorită proiectelor tot mai numeroase, am ajuns să angajăm peste 70 de oameni. Suntem, și în 2021, în căutare permanentă de talent nou în oraș și împrejurimi. Deschiderea biroului din Botoșani a avut ca scop și stimularea industriei de game development și IT&C din oraș și regiune. Ne-am dorit, pe de-o parte, să atragem oameni din Botoșani și din alte localități din jurul orașului, și pe de altă parte, să creăm oportunități pentru tinerii din oraș astfel încât aceștia, după terminarea facultății, să revină să lucreze în Botoșani și să ajute la dezvoltarea economiei locale. În momentul de față, majoritatea oamenilor vin din Botoșani și din zonele limitrofe orașului, din Dorohoi, Harlau, Săveni sau Cosula.  Business-ul Amber a crescut în ultimii 2 ani, așa că am putut angaja mai mulți oameni, ceea ce ne-a făcut să ne mutăm într-un sediu mai mare, pe Calea Națională 95”, a declarat Tudor Postolache, Head of Global Operations Amber.

Biroul de la Botoșani are ca principală specializare Quality Assurance, testarea jocurilor care urmează să iasă pe piață, dar din 2021 va avea o echipă dedicată și pentru game design. 

AMBER are deschise studiouri în Botoșani, București, Los Angeles, San Francisco, Guadalajara și Montreal.

  


ABC-CON International