Banul Botosanean

A+ A A-

Una dintre fabricile care produce tradiţional îşi va vinde produsele în 50 de magazine Kaufland

Citeşte mai departe: Una dintre fabricile care produce tradiţional îşi va vinde produsele în 50 de magazine KauflandFabrica de lactate Vlăsie Company din Vlăsineşti, unul dintre producătorii Caşcavalului de Săveni, va vinde o parte din producţie prin intermediul reţelei de hipermaketuri germane Kaufland.

Un parlamentar PSD ignoră tensiunile politice de la Bucureşti şi ocupă de ce este mai important: fermierii botoşăneni

Citeşte mai departe: Un parlamentar PSD ignoră tensiunile politice de la Bucureşti şi ocupă de ce este mai important:...

Agricultura botoșăneană prezintă la ora actuală contraste puternice, situându-se între cele două extreme, de la exploatații agricole performante, similare celor din UE, la ferme care se află în pragul falimentului sau la limita subzistenței.

Una dintre cele mai mari ferme de vite din judeţ a fost salvată de la LICHIDARE

Citeşte mai departe: Una dintre cele mai mari ferme de vite din judeţ a fost salvată de la LICHIDARE

Succes important pentru un business din zootehnie. Una dintre cele mai mari ferme de vite din judeţ, care genera şi 53 de locuri de muncă,  a fost salvată de la lichidare.

Senatorul Şoptică atrage atenţia asupra discriminării crescătorilor de animale din Botoşani

Citeşte mai departe: Senatorul Şoptică atrage atenţia asupra discriminării crescătorilor de animale din BotoşaniSenatorul liberal Costel Şoptică vine în sprijinul crescătorilor de animale din judeţul Botoşani, atrăgând atenţia autorităţilor asupra discriminării acestora în urma unor decizii de ordin sanitar-veterinar.

Proprietar de seră din Știubieni: ”Nu am vândut nicio roșie în oraș, dar tarabele erau pline cu roșii de Știubieni”

Citeşte mai departe: Proprietar de seră din Știubieni: ”Nu am vândut nicio roșie în oraș, dar tarabele erau pline cu...Strigător la cer! Adevărații fermieri se chinuie să intre în marile lanțuri de hipermarketuri dar ei și în piețele locale au mari probleme să pătrundă.

Descoperire remarcabilă: Acest produs se fabrică în Botoşani din 1700, l-a vândut şi fosta Securitate

Citeşte mai departe: Descoperire remarcabilă: Acest produs se fabrică în Botoşani din 1700, l-a vândut şi fosta...În Botoşani există printre cele mai vechi aşezări omeneşti din Europa, pe malul Prutului la Cotul Miculinţi şi Ripiceni, cea mai veche biserică armenească din Europa, anul trecut s-a descoperit un templu din Cultura Cucuteni, una dintre cele mai vechi din Europa, iar anul acesta s-a făcut o mare descoperire în domeniul alimentar care schimbă multe şi pe care trebuie să o valorificăm pentru un viitor mai bun.

Daea, ministrul Agriculturii vine la Botoşani. Trufin îl duce la Tîrzioru

Citeşte mai departe: Daea, ministrul Agriculturii vine la Botoşani. Trufin îl duce la Tîrzioru

Președintele PSD Botoșani a anunțat astăzi că ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea alături de consilierul premierului pe probleme de agricultură au dat curs invitației organizației județene de a face o vizită de lucru în județul Botoșani la finalul acestei săptămâni.

Guvernul a adoptat o hotărâre pentru județul Botoșani așteptată de ani de zile

Citeşte mai departe: Guvernul a adoptat o hotărâre pentru județul Botoșani așteptată de ani de zile

Guvernul Grindeanu a adoptat o Hotărâre de Guvern care vizează economia județului Botoșani și care este așteptată de ani de zile. Acesta ar putea fi startul relansării economice a județului.

S-a întâlnit cu peste 1000 de fermieri și primele rezultate: “Suntem pe primul loc la gradul de absorbție al unei subvenții”

Citeşte mai departe: S-a întâlnit cu peste 1000 de fermieri și primele rezultate: “Suntem pe primul loc la gradul de...

La o lună și jumătate de la intrarea în vigoare a H.G nr. 211/2017 prin care Uniunea Europeană și Guvernul României au alocat pentru producătorii de lapte un pachet financiar în valoare totală de 10.896.083 de euro, fermierii botoșăneni ocupă primul loc în clasamentul solicitărilor de subvenții, cu un număr de 1.487 cereri, din numărul total de 9.626 cereri, înregistrate la nivel național.

Nechifor anunţ pentru crescătorii de oi: Nu o mai aruncaţi!

Citeşte mai departe: Nechifor anunţ pentru crescătorii de oi: Nu o mai aruncaţi!

Ajutorul de minimis de 1 leu per kilogramul de lână, pe care statul vrea să îl acorde crescătorilor de oi, este văzut ca o formă de a opri bătaia de joc din domeniu.

Modificat recent la Sâmbătă, 27 Mai 2017 11:48

Afişări: 295

Citeşte mai departe: Nechifor anunţ pentru crescătorii de oi: Nu o mai aruncaţi!

Copyright © 2011 Banul Botoşănean