Banul Botosanean

A+ A A-

La APIA s-a muncit până la miezul nopții pentru a primi cererile fermierilor botoșăneni

Citeşte mai departe: La APIA s-a muncit până la miezul nopții pentru a primi cererile fermierilor botoșăneniÎn Campania de primire a cererilor unice de plată 2016, APIA  Botoșani  și-a  folosit  intreaga capacitate necesară, logistica și electronica pentru a prelua toate cererile  programate.

Cea mai mare firmă din agricultura locală ia credite de 22 milioane lei

Citeşte mai departe: Cea mai mare firmă din agricultura locală ia credite de 22 milioane lei

Comcereal SA, cea mai mare companie din agricultura judeţului Botoşani, va contracta credite totale în valoare de 22 milioane lei pentru finanţarea activităţii, crearea de stocuri şi investiţii.

Dacă vreți bani de la APIA trebuie să depuneți cererile unice de plată până pe 15 mai

Citeşte mai departe: Dacă vreți bani de la APIA trebuie să depuneți cererile unice de plată până pe 15 maiAgenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) - Centrul Județean Botosani,  reamintește că termenul limită de depunere a Cererilor unice de plată în cadrul Campaniei 2017 este data de 15 mai 2017,ora 24.

O acumulare de apă care alimenta un oraș va fi folosită la irigat mii de hectare de teren

Citeşte mai departe: O acumulare de apă care alimenta un oraș va fi folosită la irigat mii de hectare de teren

Câteva mii de hectare de teren agricol din zona Săveni vor fi irigate din sursa de apă care până anul trecut a alimentat orașul. Relu Tîrzioru, primarul orașului Săveni, a declarat că sursa de apă Negreni va fi exploatată agricol și că marii fermieri din zonă își fac o asociație a udătorilor.

Hipermarketurile pline cu mâncare din prafuri, la Săveni se produce caşcaval doar din lapte şi cheag

Citeşte mai departe: Hipermarketurile pline cu mâncare din prafuri, la Săveni se produce caşcaval doar din lapte şi cheagÎntr-o perioadă în care mai mult ca niciodată televiziunile ne arată dovezi incontestabile că suntem „lada de gunoi” a Europei, că la mâncare există un standard pentru Occident şi un cu totul alt standard pentru Est, o făbricuţă din oraşul Săveni, judeţul Botoşani, continuă să producă caşcaval ca odinioară, doar din lapte, cheag şi sare.

OFICIAL: Zăpada din aprilie nu a afectat culturile din Botoșani

Citeşte mai departe: OFICIAL: Zăpada din aprilie nu a afectat culturile din Botoșani

Prefectul Dan Şlincu l-a invitat azi, 4 mai 2017, la discuţii pe Cristian Delibaş, directorul Direcţiei Judeţene pentru Agricultură (DJA), cu scopul de a cunoaşte starea în care se află culturile agricole din judeţ după episodul rece de la sfârşitul lunii trecute.

Este primul parlamentar care face asta. Alții nici după două mandate nu au reușit

Citeşte mai departe: Este primul parlamentar care face asta. Alții nici după două mandate nu au reușit

Un fost primar a ajuns parlamentar, iar patru luni a reușit să se întâlnească cu aproape 1000 de fermieri pentru a le prezenta cum să atragă fonduri europene.

Victorie URIAŞĂ pentru judeţul Botoşani: dosarul Caşcaval de Săveni a fost trimis la Bruxelles

Citeşte mai departe: Victorie URIAŞĂ pentru judeţul Botoşani: dosarul Caşcaval de Săveni a fost trimis la Bruxelles

Primul produs tradiţional din judeţul Botoşani şi unul dintre puţinele din ţară care va beneficia de protecţie naţională şi europeană a denumirii a obţinut o victorie uriaşă.

Senatorul PNL Costel Şoptică, sprijină relansarea producătorilor români de carne de porc

Citeşte mai departe: Senatorul PNL Costel Şoptică, sprijină relansarea producătorilor români de carne de porcSenatul României a adoptat cu o largă majoritate  o iniţiativă legislativă extrem de importantă pentru producătorii români, respectiv Programul „Carne de porc din fermele româneşti”, a anunţat senatorul liberal de Botoşani Costel Şoptică, într-un comunicat de presă remis marţi.

Terenurile agricole din Botoşani se vând cu 2.500-10.000 euro hectarul

Citeşte mai departe: Terenurile agricole din Botoşani se vând cu 2.500-10.000 euro hectarul

Piaţa imobiliară din judeţul Botoşani şi din toată ţara are o nouă vedetă, respectiv terenurile agricole. În judeţul Botoşani aceastea sunt extrem de căutate, mai ales în suprafeţe compacte.

Copyright © 2011 Banul Botoşănean